16.05.2022
Avantajele implementării sistemelor CRM pentru întreprinderile din Republica Moldova? Cum se stabilește schimbul de date între sistemele CRM și sistemele de evidență contabilă 1C?
Potrivit datelor serviciului german de statistică Statista De – Europa de Est și CSI rămân a fi unele din cele mai mici piețe pentru sistemele CRM din întreaga lume. Ponderea utilizatorilor activi de CRM în rândul clienților corporativi pe piața globală nu depășește 3%. În comparație, doar în Franța sunt de 1,5 ori mai mulți de clienți CRM decât în toată regiunea.
Nu există date statistice doar pentru Republica Moldova, dar situația generală din CSI și Europa de Est poate fi extrapolată cu succes și aplicată Moldovei separat. Chiar și așa, vom avea date îmbucurătoare. Piața implementării sistemelor CRM în țară este în curs de dezvoltare. Comunitatea de afaceri moldovenească, destul de conservatoare, conștientizează treptat importanța creșterii eficienței și implementării produselor software pentru automatizarea proceselor afacerii.
În acest articol ne propunem să vorbim despre beneficiile implementării sistemelor CRM la întreprindere, precum și despre posibilitățile ce se deschid odată cu integrare unor astfel de produse cu sistemele de evidență contabilă.
Ce este CRM și 3 motive bune pentru implementarea CRM în firmă
CRM (Customer Relationship Management) este un sistem de gestionare a relațiilor cu clienții. Chiar și denumirea sistemului sună în sine cam complicat, ca să nu mai vorbim despre definițiile date acestor produse în internet. Să spunem mai ușor: CRM este vizualizarea vânzărilor.
Imaginați-vă doar că baza de date a clienților voștri nu este creată într-un tabel Excel, ci este disponibilă într-o interfață comodă de utilizat:
- Fiecare client dispune de o fișă separată cu informația de contact și istoricul vânzărilor.
- Există înregistrări ale conversațiilor și corespondenței cu clienții.
- Este disponibilă statistica vânzărilor și indicatorii de performanță a managerilor.
De asemenea, sunt disponibile multe alte opțiuni.
CRM – este o infrastructură software pentru departamentul de vânzări. Totul este automatizat și la vedere. Chiar de ar fi să angajați mâine un nou manager pe vânzări în locul celui vechi, acesta va putea continua să interacționeze cu clientul, doar bazându-se pe istoricul comunicațiilor și vânzărilor anterioare.
Există multe avantaje ale implementării sistemului CRM, dar noi am decis să le grupăm în 3 mari categorii:
Avantajul nr. 1. Istoricul complet de lucru cu clientul
Orice utilizator al sistemului CRM (dacă are, desigur, accesul și drepturile necesare) poate vizualiza istoricul complet al relației cu clientul. Fiecare contra-parte are propria sa fișă, care conține informații complete despre interacțiunea sa cu compania respectivă, toate informațiile de contact posibile: număr de telefon, adresă domiciliu, adresă e-mail, date bancare, contactele persoanelor responsabile și adjuncților lor (în cazul clienților persoane juridice).
Cronologia dialogurilor. Sistemul oferă posibilitatea de a seta salvarea nu doar a conversațiilor telefonice, ci și a corespondenței (inclusiv în sistemele de mesagerie), mesajelor e-mail, arhivelor chat-bot.
Toate aceste lucruri oferă posibilitatea responsabilului pentru departamentul de vânzări să monitorizeze dialogurile cu clienții, să identifice problemele, să testeze noi ipoteze și să înlăture blocajele din canalele de vânzare.
De asemenea, introducerea unei cronologii de vânzări permite rezolvarea disputelor pe marginea conversațiilor telefonice, asigură de asemenea capacitatea de înlocuire a managerilor pe vânzări. Noul colaborator poate accesa cronologia completă a comunicării cu clientul pentru a înțelege specificul acesteia.
Istoricul achizițiilor și plăților. De asemenea, poate fi configurată funcția de monitorizare a mărfurilor, adăugate în coș dar neachitate încă. Acest lucru le permite managerilor pe vânzări să vadă cumpărăturile nefinisate și să le ducă la bun sfârșit până la faza de achitare.
Documentele referitoare la client. Contractele, facturile fiscale, bonurile fiscale, certificatele de garanție – toate acestea pot fi sistematizate în cadrul sistemului CRM și pot fi legate de un anumit client în parte. Pe viitor, această procedură va reduce va contribui la reducerea timpului pentru căutarea în arhive a documentelor necesare.
O bază unică de date despre client simplifică munca departamentului de vânzări, o face mai flexibilă și mai eficientă. Înțelegând particularitățile fiecărui client, managerul pe vânzări poate, de exemplu, să propună produse suplimentare sau să îi amintească clientului despre cumpărături, dacă cererea peste un determinat produs este periodică. În lipsa unei baze de date, este imposibil de ținut în minte toate aceste informații.
Avantajul nr. 2. Statistica și Analitica
CRM – este o resursă și un instrument excelent pentru analiza activității departamentului de vânzări. Datele colectate pot fi utilizate nu doar pentru o interacțiune mai eficientă cu clienții, ci și pentru analiza activității și performanței companiei, precum și pentru elaborarea noilor strategii de dezvoltare.
Datele analitice contribuie la găsirea punctelor slabe în vânzări, la testarea noilor strategii și canale de vânzare, la măsurarea eficienței și planificarea furnizărilor.
În sistemele CRM top-managerii au posibilitatea:
- Să monitorizeze performanța companiei atât în ansamblu, cât și a fiecărui departament și chiar a fiecărui colaborator în parte.
- Să analizeze piramida de vânzări, să caute punctele slabe, să le înlăture și să monitorizeze dinamica rezultatelor.
- Să planifice munca colaboratorilor. Să urmărească volumul de muncă, să evite restanțele și să evalueze performanța.
- Să planifice încasările de bani. Analizând dinamica vânzărilor, pot fi planificate fluxurile de bani în intrare.
Este dificil să se ia decizii fără a face o analiză. Planificarea strategică și operativă nu este posibilă fără a avea date concrete, care nu sunt pur și simplu colectate, dar sunt și analizate.
De asemenea, widget-urile analitice oferă conducerii companiei posibilitatea de a testa diferite ipoteze. Se pot implementa modificări în strategia de vânzări, pentru a compara rezultatele cu perioadele anterioare. Acest lucru vă va oferi informații despre gradul de eficiență a inovației implementate.
Avantajul nr. 3. Automatizarea proceselor de afaceri
Mulți subestimează posibilitățile de automatizare prin sistemele CRM. Dar chiar și acțiunile de bază, cum ar fi de exemplu reminder-ul de apelare a clientului, se fixează automat cu modificarea și acțiunea managerilor. Toate acestea sunt înregistrate în baza de date a CRM, precum și în calendarele colaboratorilor.
Cu ajutorul CRM pot fi automatizate, în special:
- Gestionarea documentelor. Utilizarea de scripturi și șabloane va permite să generați rapid documentele necesare formalizării colaborării cu clienții. De exemplu, să calculați automat costul comenzii și al serviciilor aferente, să importați datele în modelul de contract. Mai mult ca atât, contractul importă automat datele despre client, informația despre marfă și toate celelalte date variabile.
- Fixarea sarcinilor și subsarcinilor duse la bun sfârșit. Sistemele CRM îi scutesc pe manager de volumul mare de lucru de rutină. Sistemele CRM captează automat acțiunile operatorilor, salvează informația, închide în mod automat tranzacțiile efectuate, colectează statisticile despre acestea, amintește managerilor privind sarcinile de efectuat etc. sistemele CRM elimină, treptat, de pe umerii managerilor pe vânzări o cantitate mare de lucru de rutină, oferindu-le posibilitatea să nu se ocupe de chestiile de birou, ci de vânzări.
- Generarea vânzărilor fără participare umană. Acest rezultat poate fi atins, de exemplu, prin transmiterea automată a notificărilor către contactele din baza de date. Acest lucru îi descarcă mult pe manageri, care se pot dedica doar clienților calzi, ce au răspuns la mail.
Acest lucru contribuie la o optimizare semnificativă a muncii departamentului de vânzări.
Iar acum, vom vorbi despre oportunitățile oferite de integrarea sistemelor CRM cu sistemele de evidență contabilă 1C
Desigur, există multe companii diferite, ce oferă sisteme CRM moderne și funcționale. Majoritatea din ele pot fi integrate cu sistemele de evidență contabilă 1C. dar cea mai mare sinergie reciprocă se obține atunci când atât sistemul CRM, cât și sistemele de evidență contabilă sunt furnizate de 1C.
Iată câteva exemple ale schimburilor posibile de date:
Transferul automatizat de date în sistemul de evidență contabilă și de gestiune a companiei. Acestea sunt sisteme mai funcționale și mai eficiente de gestiune în companie, iar descărcarea datelor din CRM contribuie la o mai bună analiză a vânzărilor și la construirea strategiilor de marketing.
O altă utilizare populară a schimbului de date este încărcarea în sistemul CRM a informațiilor detaliate privind plățile. De exemplu, un manager nu poate aproba comanda fără confirmarea transferului plății de către client. Este foarte incomod să clarificați de fiecare dată acest lucru în contabilitate, de aceea puteți seta încărcarea automată în sistemul CRM a datelor privind sumele și facturile achitate.
Facturarea rapidă. Integrarea permite managerilor să genereze o factură de plată direct de pe interfața CRM. Este suficient să selectați fișa clientului (care pot fi, apropos, sincronizate reciproc cu baza contra-agenților 1C), după care alegeți produsele din director și indicați cantitatea. Astfel, sistemul CRM va genera factura de plată în mod automat.
Apropos, comenzile pot fi nu doar generate, dar și modificate. Pentru aceasta, nu trebuie să efectuați modificările separat în CRM și separat în 1C. Modificările realizate în interfața managerului de vânzări se vor reflecta automat în sistemul de evidență contabilă.
Daca în CRM sunt incluse și chat-bot-urile, atunci este posibilă automatizarea transmiterii facturilor generate în 1C. Imediat ce managerul creează și aprobă factura de plată, aceasta va fi transmisă destinatarului. Astfel, veți scuti managerii de rutină și de eventualele greșeli.
Acestea nu sunt, nici pe departe, toate posibilitățile ce pot fi implementate în cadrul schimbului de date între sistemul CRM și sistemul de evidență contabilă.
Putem veni cu propuneri personalizate doar după studierea unei afaceri specifice și unui anumit departament de vânzări. Multe depind de produse și de particularitățile acestora.
Puteți obține o consultație gratuită din partea specialiștilor noștri despre modalitatea de automatizare a evidenței contabile, automatizarea departamentului de vânzări, după care să combinați toate acestea, ținând cont de specificul concret al companiei Dumneavoastră.
16.05.2022
De ce întreprinderile din Moldova au nevoie de implementarea evidenței de gestiune? Iată 5 motive bune
Atunci când vorbim despre evidența contabilă mulți oameni de afaceri, în special începători, își imaginează imediat contabilitatea. Este o mare greșeală să considerați că dețineți controlul finanțelor doar pentru că aveți un contabil. Da, contabilul reflectă tranzacțiile, calculează taxele, transferă salariile. Dar este oare suficient aceasta?
Directorul trebuie să ia zilnic decizii privind:
- Necesitatea achiziționării de echipamente;
- Suma ce poate fi cheltuită pentru publicitate;
- Posibilitatea extinderii organicului de personal și creșterea volumelor de producere;
- Eficiența actualelor canale de vânzare.
Toate aceste decizii nu pot fi luate doar pe baza evidenței contabile. Sarcina evidenței contabile constă în reflectarea tranzacțiilor financiare pentru perioadele trecute, în conformitate cu legislația în vigoare. Văzând doar înregistrările contabile este imposibil să luați decizii obiective de gestiune.
Conducerea companiei trebuie să acționeze practic intuitiv. Evidența contabilă vă garantează absența problemelor cu autoritatea fiscală, precum și cu alte organe de control. Însă raportul contabil al tranzacțiilor trecute nu are nicio legătură cu activitățile viitoare. Aceste date nu permit să efectuați planificarea, evaluarea eficienței muncii și realizarea altor acțiuni analitice.
Pentru un management eficient este nevoie de o informație relevantă și actuală, pe baza căreia pot fi luate deciziile de gestiune. Colectarea și sistematizarea acestor date este posibilă doar datorită sistemului de evidență de gestiune.
În acest articol vom vorbi despre obiectivele în afaceri ce pot fi atinse prin implementarea în companie a evidenței de gestiune. De asemenea, vă vom vorbi cum puteți realiza acest proiect în compania Dvs.
1. Gestionarea fluxurilor de bani în companie
Primul raport, care trebuie să fie obligatoriu realizat în sistemul de evidență de gestiune este Cash Flow. La fel, poate fi numit DDS sau raportul fluxurilor de bani.
Este un tabel liber, în care sunt incluse informațiile despre intrările și ieșirile mijloacelor bănești. Pentru claritate, vă recomandăm să grupați mișcările de bani în conturi, pentru a evita o situație în care toate informațiile sunt ”adunate la grămadă”.
Un raport Cash Flow bine structurat rezolvă simultan câteva probleme:
- Oferă o imagine clară a costurilor, cu posibilitatea de a le analiza și optimiza.
- Permite să anticipați și să evitați deficitul de numerar în casa de marcat.
- Analiza structurii intrărilor. Care activitate aduce cel mai mare randament financiar? Vă amintiți principiul Pareto? Este important să găsiți acele 20% de eforturi, care oferă cele 80% de rezultate.
- Planificarea intrărilor și calcularea suficienței capitalului. Pornind de la cifrele medii ale veniturilor, pot fi extrapolate pentru viitor, evaluând dacă mijloacele de lichidități sunt suficiente pentru achitarea datoriilor și menținerea activității operative.
Raportul Cash Flow poate fi adaptat conform conceptului, obiectivului și particularităților unei companii concrete. Pentru atingerea diferitor obiective pot fi necesare diferite formate de raporturi. Pentru planificarea strategică și analiza veniturilor și cheltuielilor se poate mări raportul, lăsând doar sumele, în timp ce pentru analiza unui canal concret sau a unei modalități de vânzare, se poate realiza un raport mai detaliat.
Un exemplu al acestui tip de configurații este împărțirea intrărilor după modalitatea de achitarea. Separat – plata cash în casă și separat – plata prin transfer. Cu o astfel de abordare, managerii nu numai că vor ști care este volumul intrărilor, dar vor ști unde exact se află acești bani și în ce formă.
2. Evaluarea performanței companiei
Afacerile fără venituri sunt imorale. Cu atât mai rău e atunci când există venit, dar nimeni nu știe de unde provine, de ce a fost primit și dacă va continua și pe viitor? De aceea, al doilea raport obligatoriu, care trebuie să existe în configurația analizei de gestiune este Profit and Loss, sau pe scurt P&L, sau raportul despre venituri și pierderi.
Este un raport rezumativ, ce reflectă dinamica și structura veniturilor. De asemenea, raportul P&L poate fi detaliat și structurat după proiecte, după tipologia activităților sau după orice alt principiu.
Structura raportului va depinde de particularitățile companiei și de obiectivele fixate pentru evidența de gestiune. Să presupunem că avem nevoie de un raport al veniturilor și pierderilor ale unei firme de construcție. Este rațional ca acest raport să fie realizat pe fiecare șantier în parte.
O parte a tabelului va reflecta toate intrările de capital pentru proiect (vânzări, participările cu capitale proprii etc), iar altă parte – ieșirile (cheltuielile pentru materiale de construcție, salarii, marketing etc).
Top-managerul poate folosi acest tabel atât pentru analiza rentabilității companiei per ansamblu, cât și să evalueze rezultatele financiare a fiecărui proiect în parte. Mai mult ca atât, poate fi realizată analiza separat pe categorii de cheltuieli și pe diferite canale de vânzări.
Pornind de la aceste informații, top managerii companiei vor avea posibilitatea să înțeleagă clar în ce mod pot crește profitabilitatea proiectului, care sunt cheltuielile ce pot fi optimizate, care sunt sursele de venit pe care trebuie de pus accent, și care sunt rezultatele estimative așteptate de la lansarea unor proiecte similare pe viitor.
3. Posibilități analitice avansate
Managerul responsabil de luarea deciziilor trebuie să aibă acces operativ constant la informații. Acest lucru este imposibil fără un sistem de evidență de gestiune stabilit.
Încercați să obțineți, de exemplu, datele din vânzări pentru produsul A doar în magazinele online pentru luna iunie. În încercarea de a genera această informație, aveți scenarii:
- Să nu obțineți deloc datele. Dacă în companie nu este ținută nicio altă evidență, în afară de cea contabilă. Pentru contabilitate nu există o diferență fundamentală cum și în ce fel produsul a fost vândut. Este important faptul ieșirii produsului din depozit și încasarea banilor. Prin urmare, aici nu veți găsi informații de gestiune.
- Să obțineți datele necesare, dar nu imediat. Acesta este un scenariu în care compania are bazele unei evidențe de gestiune, dar acestea la moment se află încă în tabele Excel, completate manual. Cu o astfel de abordare, datele pot fi disponibile dacă compania a creat, din start, structura tabelului Excel astfel încât să permite introducerea tuturor variabilelor. Chiar și așa, nu va fi posibilă găsirea rapidă a informației necesare. Chiar și într-un tabel bine gândit este dificilă realizarea unui mecanism care să permită introducerea datelor simultan în mai multe secțiuni. Cel mai probabil, va trebui să colectați datele separat pentru vânzările online, separat pe luni, iar apoi să le însumați.
- Al treilea scenariu este cel optim. Compania a implementat un sistem de evidență de gestiune. Managerul poate primi, în orice moment, informația clară și actualizată referitoare la variabilele solicitate. Acest lucru este foarte important pentru luarea deciziilor manageriale. În multe situații și în multe sectoare fiecare oră, ba chiar fiecare minut de întârziere în luarea deciziilor, poate costa foarte mult.
În cadrul sistemului evidenței de gestiune, pot fi organizate Dashboard-uri informative, care îi vor arăta managerului datele necesare pentru munca sa în timp real. Acest lucru creează un mediu favorabil pentru un management eficient.
4. Creșterea transparenței muncii
Acest avantaj al implementării evidenței de gestiune este subestimat de mulți conducători de companii. Cu ajutorul unui acces complet și constant la informații, top managerii au posibilitatea de a monitoriza constant activitatea companiei.
Este dificil să vă ocupați de furturi, de umflarea ofertelor de preț, de folosirea ineficientă a timpului și de alte aspecte neplăcute pentru companie, atunci când toată informația actuală se află mereu în mâinile conducătorilor. Mai mult decât atât, directorul poate compara rezultatele unor departamente și unor colaboratori concreți, înțelegând care rezultate pot fi considerate, în mod obiectiv, drept puncte de referință. Acest lucru contribuie nu numai la o planificarea exactă, dar și la identificarea problemelor ce îi împiedică pe ceilalți colaboratori să atingă parametrii medii. Transparența funcționează și invers. Atunci când angajații dețin informații despre rezultatele companiei, munca lor devine mai simplă și mai eficientă. Transparența, accesul general la informații și obiectivele clare – contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos pentru echipă.
5. Planificarea eficientă
Planificarea strategică și operativă a afacerii, fără date concrete, este practic o loterie. Atunci când soluțiile nu se bazează pe nimic, este mai mare riscul de a greși, de a alege căi ineficiente de dezvoltare și de a vă confrunta cu distribuția greșită a mijloacelor financiare.
Evidența de gestiunea – nu este o opțiune, ci o necesitate.
Nu veți putea dezvolta vânzările dacă nu veți înțelege care sunt cele mai eficiente canale.
Este imposibil să planificați veniturile, dacă nu veți înțelege particularitățile cererii și nu veți analiza statisticile anilor precedenți.
Pornind de la aceste date, veți vedea periodicitatea și legitimitatea: periodicitatea pe sezon a cererii, factorii de decizie în achiziții, segmentele publicului țintă etc. Dacă veți înțelege cererea, veți reuși să planificați, cu suficientă precizie, vânzările pentru perioadele viitoare.
Este imposibil să planificați eficient munca echipei, dacă nu veți ține cont de volumul de muncă și rezultatele angajaților.
Iar această listă poate continua la nesfârșit. Evidența de gestiunea asigură sistematizarea datelor și un acces comod pentru top manageri. Planificarea nu este posibilă fără a avea informația detaliată și relevantă, iar o afacere fără o strategie concretă este sortită să devină necompetitivă.
De asemenea, sistemele de evidență de gestiune reprezintă un instrument eficient de sistematizare a informației, cum ar fi, de exemplu, datele despre contra-părți. Pe baza configurației contabile, poate fi organizat sistemul de păstrare a fluxului de documente cu legarea acestora la un anumit client sau proiect.
Cum se implementează o configurație pentru evidența de gestiune în cadrul unei companii?
În acest articol, am vorbit de mai multe ori despre faptul că evidența de gestiune este foarte individuală. Aceasta depinde nu doar de domeniul de activitate al întreprinderii și de modelul de afacere, dar și de mulți alți factori variabili.
Configurația evidenței de gestiune trebuie să rezolve, în primul rând, unele sarcini concrete stabilite de către conducător. De exemplu, directorul dorește să aibă un instrument de monitorizare a vânzărilor, de analiză a marketingului și a eficienței randamentului angajaților. Obiectivul specialistului în implementarea sistemului este să ofere setul necesar de instrumente pentru realizarea unui sistem eficient de evidență de gestiune în aceste domenii.
Mai mult, soluțiile propuse urmează a fi adaptate și personalizate conform proceselor de afaceri specifice. Acestea, vor trebui configurate astfel, încât utilizatorul să folosească informația comod și să genereze rapoartele necesare.
Platforma 1C dispune de multe soluții standard de sisteme de evidență de gestiune pentru diferite segmente de business. Fiecare din acestea este completată cu instrumentele specifice de profil, astfel încât configurația să răspundă concret tuturor necesităților unei companii specifice. Înainte de elaborarea și implementarea configurației, este necesar să se efectueze un audit detaliat al proceselor de afaceri ale companiei, să se comunice cu direcția locală a companiei și să se elaboreze un sistem de evidență de gestiune, care să răspundă unor sarcini specifice de lucru ale utilizatorilor.
La prima vedere, poate părea că implementarea unui nou sistem de evidență de gestiune în procesul de lucru, pe lângă sistemul de evidență contabilă, va crea o confuzie și o povară suplimentară pentru operatori. Într-adevăr, dacă veți duce evidența în paralel, introducând datele separat în configurația de gestiune și contabilă, lucrul se va dubla. De asemenea, crește și riscul de a greși, deoarece factorul uman nu poate fi exclus. Datele pot fi introduse din greșeală doar în una din cele două configurații. Aceasta duce la irelevanța și neactualizarea informațiilor utilizate, la discrepanțe puternice între valorile planificate și cele reale și, în consecință, la ineficiența evidenței de gestiune.
Din acest motiv, este foarte important să stabiliți un schimb de date între cele două configurații. Una din ele, indiferent dacă e evidența contabilă sau evidența de gestiune, trebuie să fie configurația principală. Datele tranzacției sunt introduse doar în una din configurații, iar în a doua acestea se încarcă în mod automat, ținând cont de particularitățile de afișare. Această abordare rezolvă simultan două probleme: în primul rând scutește operatorii de dublarea muncii, reducând de două ori volumul de lucru. În al doilea rând, contribuie la excluderea riscului erorilor și discrepanțelor.
Deși oferă companiei o sistematizare de bază a informațiilor, implementarea evidenței de gestiune în tabelele Excel prezintă o serie de dezavantaje.
În primul rând, aceasta nu este întotdeauna convenabil, deoarece pentru căutarea datelor necesare se pierde prea mult timp.
În al doilea rând, rămâne riscul erorilor umane, cauzate de acțiunile operatorilor. Drept rezultat, directorii companiilor folosesc date greșite în procesul de luare a deciziilor.
În al treilea rând, rămâne deschisă întrebarea privind actualitatea și relevanța datelor și utilizării lor colective, în special când evidența contabilă este ținută în fișiere Excel obișnuite și nu în servicii cloud.
Drept urmare, sarcinile de bază ale evidenței de gestiune sunt realizate, desigur, dar nu se atinge obiectivul principal și anume optimizarea și îmbunătățirea eficienței managementul. De aceea, implementarea evidenței de gestiune în companie – reprezintă o sarcină importantă pentru orice companie care tinde să se dezvolte și să devină competitivă.
Este dificil de enumerat într-un singur articol toate beneficiile și serviciile ce pot fi implementate într-o configurație de gestiune.
Puteți obține o consultație gratuită de la experții noștri. Aceștia vă vor explica care sunt funcțiile ce pot fi realizate în configurațiile de gestiune pentru specificul afacerii tale.
15.02.2022
Configurații 1C standard și ne standard pentru evidența de gestiune
Există mai multe modalități de ține evidența de gestiune a companiei. Puteți alege atât din configurațiile standard, cât și din soluțiile dezvoltate cu propriile puteri pentru rezolvarea unor probleme concrete. Care sunt funcțiile potrivite anume pentru compania Dvs. depinde de dimensiunea producerii și de tipologia sarcinilor de afaceri, ce urmează a fi soluționate pentru analiza activității curente a companiei și stabilirea planurilor pentru viitor.
Dacă produsul software în configurarea standard are toate funcțiile necesare pentru realizarea evidenței contabile și de gestiune, atunci versiunea de bază va reprezenta soluția perfectă pentru conducerea afacerii. Pentru a începe lucrul, va fi nevoie să achiziționați licența pentru configurația corespunzătoare. Compania 1C a dezvoltat mii de configurații și aplicații ulterioare pentru a satisface nevoile funcționale ale afacerilor moderne.
Soluțiile standard sunt universale și se potrivesc pentru evidența contabilă în diferite domenii de activitate, pot fi personalizate în funcție de specificul unei anumite companii. Dar pentru versatilitatea configurațiilor standard trebuie să plătiți cu performanța scăzută a programului și cu baze de date voluminoase. Utilizatorul produsului este nevoit să cumpere programul în întregime, deși folosește doar o parte din funcțiile sale.
În ciuda monitorizării regulate din partea utilizatorilor și îmbunătățirii continue a funcționalității, soluția software universală nu acoperă absolut toate nevoile curente ale afacerii. Pentru a adapta soluțiile standard la necesitățile afacerii, este necesară personalizarea programului conform unei companii concrete.
Configurații ne standard pot fi elaborate atât de la zero, cât și prezentate sub formă de programe gata pregătite. Ele conține soluții foarte specializate, concepute ținând cont de particularitățile unei companii concrete. În loc să adaptați o configurație standard, alegeți un produs setat deja pentru funcționarea într-un anumit sector. De exemplu, 1C: Service auto; 1C: Gestionarea unei companii de construcții etc. Dacă decideți să elaborați platforma în mod autonom, veți avea nevoie de serviciile unui dezvoltator de produse IT.
Sunați la numărul 022 857 157 sau completați formularul de pe site-ul nostru pentru a fi contactați de specialiștii companiei Meta-Sistem și a primi o consultare gratuită din partea lor cu privire la implementarea cu succes a configurațiilor standard și ne standard ale programului 1C în compania Dvs.
20.12.2021
Tehnologii web pentru interfețe în 1C
Cu ajutorul tehnologiilor web, puteți face mai comodă interfața utilizatorului 1C. În acest scop există niște trucuri practice. Dar cum putem înțelege, că tehnologiile web sunt într-adevăr necesare?
Interfața 1C este destul de flexibilă - dar este concepută pentru sarcini de contabilitate. Aceasta este funcția sa principală. Însă, actualmente în aplicațiile platformei apar sarcini de afaceri - legate de fluxul de documente, automatizarea proceselor, comunicarea corporativă sau de altă natură. Utilizatorilor cu experiență de lucru cu alte programe, mai avansate, nu le place Enterprise 1C.
Paginarea-web devine treptat unul dintre elementele „musthave” pentru interfețe. Specialiștii IT afișează astăzi o interfață cu HTML+JS+CSS, adaugă messengere, platforme de streaming.
- Tehnologiile web ne permit, de asemenea, să lucrăm și cu informații de marketing. În soluția standard, acestea arată ca un diapozitiv. Dar cu ajutorul web-ului, elementele cheie sunt evidențiate – ele se aranjează într-o ordine rațională. Apare o varietate de posibilități de a implementa idei interesante, noi oportunități de implicare a utilizatorilor etc. Și dacă există ceva neobișnuit, o opțiune nouă sau un serviciu suplimentar, atunci ar fi bine să plasați un landing page atractiv cu perfectarea comenzii pe prima pagina. În aplicație, de asemenea, puteți extinde statisticile (pentru publicitate), atașa audio și video.
Ecranul 1C are toate informațiile și funcțiile necesare. Dar de ce să nu-l facem mai simpatic și mai comercializabil. De exemplu, rapoartele și dashbord-urile. Șeful departamentului (sau conducătorul) va considera că este atât comod, cât și plăcut să citească informații oformate frumos - bine ordonate. Informațiile pot fi furnizate într-un astfel de format încât va fi foarte simplu să găsiți orice date în ele.
Unii dezvoltatori folosesc web-ul și creează vizualizări personalizate - cu elemente iluminate, hover-uri, diagrame, grafice, rubrici cu text sau imagini suplimentare. Alternativ, pot adăuga elementelor interactivitate. Și cu un singur clic pe un anumit segment, va fi actualizată partea dreaptă a interfeței. Restricții nu sunt, se realizează orice idee rezonabilă. De exemplu, crearea unei liste dinamice din 1C cu informații compacte cu pre-vizualizare - astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să piardă timpul la deschiderea fișierului. Designul devine atât funcțional, cât și frumos.