De ce sunt atât de puține site-uri bune în Moldova? Și cum să economisiți bani pe dezvoltarea site-ului web fără a pierde calitatea?

Zgârcitul plătește dublu. Din păcate, această regulă funcționează aproape întotdeauna, inclusiv la dezvoltarea site-urilor web. La fel ca în orice altă activitate din sectorul serviciilor, în segmentul de dezvoltare a site-urilor web există specialiști foarte experimentați și calificați și există începători care au stăpânit setarea site-urilor pe șabloane în CMS și își oferă deja serviciile în mod egal cu alți participanți ai pieței. Desigur, serviciile unui dezvoltator cu experiență pur și simplu nu pot costa la fel ca și cele ale unui începător.

Din păcate, nu orice om de afaceri poate distinge un site web bun de unul rău. Acestea sunt mai degrabă excepții. Având o astfel de alegere, clientul va alege întotdeauna un site mai ieftin dintre două opțiuni identice, în opinia sa. Drept urmare, după ce a primit ceea ce își dorește la un preț mai mic, clientul nici măcar nu bănuiește cu ce probleme se va confrunta în viitor și ce fel de produs ar fi putu obține de fapt.

În acest articol vom vorbi despre ceea la ce ar putea duce economia la dezvoltarea site-urilor web:

  1. Erori în lucrul și afișarea paginilor. Chiar și cei mai experimentați specialiști testează produsul finit o lungă perioadă de timp pentru detectarea erorilor. Evitarea completă a acestora este aproape imposibilă, deoarece există mii de combinații posibile ale dispozitivului, rezoluției ecranului, sistemului de operare și browser-ului utilizat. În fiecare caz, site-ul trebuie să funcționeze corect. În marile studiouri web lucrează testeri a căror singură sarcină este să caute minuțios erorile pe site-ul web finalizat. Freelancerii sau pur și simplu dezvoltatorii privați nu testează deloc site-urile. Și greșelile de pe site nu numai că pot strica impresia despre companie, dar pot duce și la pierderea clienților și a comenzilor. Vizitatorul nu va încerca să cumpere un produs de mai multe ori, va merge pur și simplu la concurenți.
  2. Poziții scăzute în rezultatele căutărilor. Dezvoltarea unui site web este jumătate din luptă. Pentru ca paginile să fie foarte afișate în rezultatele căutărilor, site-ul și conținutul de pe acesta trebuie să fie optimizate pentru cerințele motoarelor de căutare și să facă conținutul său relevant pentru solicitările vizitatorilor. În cadrul personalului lor studiourile web au optimizatori SEO. O echipă întreagă de oameni, specializați în domeniul lor, lucrează asupra fiecărui produs. Timpul mai multor specialiști experimentați în același timp pur și simplu nu poate costa ieftin. Freelancerii și dezvoltatorii începători pur și simplu nu se pot descurca bine în toate. Ei nu pot înlocui o întreagă echipă de specialiști, oferind adesea clienților site-uri care sunt lente și nu sunt optimizate pentru cerințele motoarelor de căutare.
  3. Comoditatea utilizării și eficacitatea site-urilor. Site-urile ieftine sunt adesea realizate ca „hârtia de carbon”. Același șablon poate fi utilizat pentru mai mulți clienți diferiți. În acest caz, nu vorbim deloc despre analiza utilizabilității (comodității de utilizare) și a eficacității structurii site-ului. De amplasarea blocurilor, design, structură chiar și de culorile site-ului depinde cât de des vizitatorii vor face cumpărături (sau alte acțiuni vizate). Site-ul ar trebui să fie o soluție individuală adaptată nevoilor și sarcinilor afacerii.
  4. Marketing. Site-ul în sine nu va funcționa. Din păcate, există încă clienți care sunt siguri că însuși faptul de a dezvolta un site este deja suficient pentru vânzările online. De fapt, este mult mai important să ne gândim la modul de a atrage vizitatori pe acest site. În niciun caz nu trebuie să economisiți pe marketing.

Problemele pe care le veți întâmpina în plus față de un site web ieftin de calitate proastă pot costa mult mai mult. Optimizarea tehnică și a motorului de căutare, testarea proiectării și analiza utilizabilității - sunt toate servicii suplimentare care vor fi necesare pentru a aduce site-ul la un nivel bun. Un produs de calitate nu are nevoie de acest lucru. Studiourile web serioase oferă imediat site-uri optimizate și testate.

Dar pe piața dezvoltării site-urilor web, prețul nu corespunde întotdeauna cu calitatea. Există o mulțime de profesioniști necalificați care iau aceiași bani pentru munca lor ca și studiourile web cu o bună reputație și o echipă din cei mai buni profesioniști de pe piață. Prin urmare, dezvoltatorii site-ului ar trebui să fie aleși nu după preț, ci după reputația studioului web și calitatea proiectelor finalizate de acesta.

Obțineți o consultație gratuită de la specialiștii companiei noastre cu privire la modul în care puteți economisi bani la dezvoltarea site-ului dumneavoastră fără a pierde din calitate. Specialiștii noștri vă vor ajuta să vă transpuneți istoria voastră de afaceri într-o sarcină tehnică competentă pentru dezvoltatori. Pentru o consultație gratuită, lăsați o solicitare pe site-ul nostru.