De ce raportul vostru 1C încetinește?

Timpul este una dintre cele mai importante și mai valoroase resurse ale oricărei afaceri. Teza: „Timpul înseamnă bani” nu este o metaforă, ci o realitate pentru toți antreprenorii. Când vine vorba de luarea deciziilor de management, cele câteva minute necesare pentru a genera un raport și pentru a obține cifra corectă pot fi foarte critice. Și asta, ca să nu mai vorbim de faptul că întârzierile în funcționarea 1C încetinesc foarte mult activitatea secţiei de contabilitate, făcând-o ineficientă.

De fapt, există o mulțime de motive pentru generarea lentă a rapoartelor în 1C. Problema poate fi în starea și resursele serverului, numărul operatorilor din sistem, volumul bazei de date, numărul operațiunilor efectuate simultan și multe alte lucruri. Dar cel mai frecvent motiv nu sunt interpelările scrise universal. Acestea sunt liniile de cod neoptimizate care încetinesc mult lucrul.

Există o metodologie simplă pentru găsirea și optimizarea unor astfel de interpelări. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați o listă cu cele mai lente linii de cod din configurator. Și, în ordinea vitezei, optimizați fiecare secțiune problematică a codului. Folosind această tehnică, viteza de generare a rapoartelor poate fi redusă de câteva zeci de ori.

A doua metodă eficientă pentru a accelera operarea 1C este de a optimiza numărul de interpelări către baza de date. În acest scop trebuie să auditați codul interpelărilor către baza de date și să identificați acțiunile și algoritmii repetitivi. Poate că o parte din datele utilizate în acțiunile ciclice pot fi luate și stocate, evitând interpelările inutile în viitor.

De asemenea, factorul uman nu poate fi exclus. Adesea întârzierile în operarea 1C sunt asociate cu acțiunile incorecte ale utilizatorului. De exemplu, procesele neterminate, interpelările prea complexe și alte acțiuni neintenționate care încarcă serverul.

Vă putem ajuta să accelerați operarea configurației voastre 1C. Lăsați o solicitare în formularul de feedback de pe site-ul nostru şi specialiștii noștri vor audita și optimiza viteza sistemului vostru de contabilitate.